Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

Terrassa Música Clàssica

juliol / setembre 2020

 

Terrassa és ciutat cultural. Ara i sempre. Un dels cicles més originals i atractius amb què comptem és el Sons del Temps, capaç de combinar música, història i patrimoni durant l’estiu. Aquest any arriba en un moment difícil i estrany per a tothom, ja que els darrers mesos hem viscut una crisi sanitària molt dura. Creiem, però, que com a ciutat i com a societat ens mereixem poder aixecar el cap i sentir- nos part d’uns sentiments i d’una ciutat capaç de construir veritables tresors de l’art i l’arquitectura al llarg de la Història.

Sons del Temps està inclòs en el gran programa municipal Fem Estiu, que enguany fa un important salt per oferir una oferta cultural molt plural i centrada en donar suport i oportunitats a artistes locals i amb activitats previstes als set districtes de la ciutat.

Sons del Temps, que ja arriba a la seva 13a edició, és una cita del tot consolidada, una veritable combinació musical i arquitectònica, un viatge en el temps, una experiència que ens mostra la Terrassa del passat, ens convida a creure en la del present i a construir la del futur. Aquest binomi entre música i patrimoni encaixa a la perfecció peces del puzle que millor ens defineix.

Enguany el cicle compta amb set concerts que permetran omplir de música cinc espais paradigmàtics de la ciutat com són l’Església de Santa Maria i l’Església de Sant Pere (ambdues a la Seu d’Ègara), la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís, i el Claustre del Convent de Sant Francesc. Espais amb pedres i racons que respiren història, que ens podrien explicar com era la Terrassa de segles enrere i com hem arribat a construir l’actual.

Amb l’esperit de promoure el talent terrassenc, el cicle comptarà amb la presència d’artistes de la ciutat o vinculats i vinculades a ella com la mezzo- soprano Annà Alàs, la Camerata Ègara o el conjunt Arcattia. La programació és deliciosa, un veritable regal per als sentits, amb la presentació fins i tot de dos discs, com l’Still life de la violinista Adriana Alcaide, capaç d’unir barroc i contemporaneïtat, i el Marenzio, madrigals del quartet vocal Qvinta Es- sençia, dedicat a un dels polifonistes més destacats del Renaixement.

Set concerts, doncs, que ens permetran gaudir en- tre el 23 de juliol i el 4 de setembre de cançó cata- lana; del record de Josep Carner i Eduard Toldrà; de diversos compositors europeus; de música barroca; de música medieval, i de música de cambra.

Us convido a fer ciutat, a fer cultura, a fer patrimo- ni, a endinsar-vos en espais arquitectònics terras- sencs únics i a començar a restablir la confiança que totes i tots necessitem. Amb prudència i res- ponsabilitat, si, però amb la convicció de recuperar la ciutat amb un estiu cultural, ric i adreçat a totes les terrassenques i tots els terrassencs.

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa

 

XIIIè SONS DEL TEMPS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR