Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

COLORS DEL BARROC ITALIÀ

Música Italiana i italianitzant a l’Europa dels segles XVII i XVIII Obres de Frescobaldi, Corelli, Veracini, Telemannn, Kapsberger, Boismortier

Finalitzat
Dijous 19 de juliol | 20:30 h
COLORS DEL BARROC ITALIÀ
COLORS DEL BARROC ITALIÀ

La gran influència que la música italiana va deixar en els principals centres musicals de l’Europa barroca es veu molt bé reflectida en la música de compositors alemanys i francesos de l’època, com Telemann, el qual, amb una prodigiosa habilitat, va ser capaç d’escriure fidelment en qualsevol estil. Tanmateix, compositors francesos com  Boismortier i Leclair van estudiar i treballar a Itàlia, deixant  una exquisida escriptura musical que barreja els estils italià i francès. En aquest concert sentirem una petita mostra d’aquesta barreja d’estils, de colors vocals instrumentals i de com l’estil Italià va impregnar tot el llenguatge musical de l’època a Europa i molt particularment a França i Alemanya i que, fins i tot, va a arribar a les colònies d’Amèrica.

ENSEMBLE REFLEXES CONSORT

Diana Roche, violí barroc, soprano
Marta Redondo, flauta traversa
Núria Puigbò, violoncel barroc
Belisana Ruiz, tiorba

Format per músics amb una dilatada carrera musical i especialitzats en la interpretació històrica de la música antiga amb instruments i criteris originals. Titulats superiors dels més prestigiosos Conservatoris i Universitats d’arreu d’Europa i Amèrica Llatina, col·laboren i formen part d’importants orquestres, ensembles, grups vocals i instrumentals de Bèlgica, França, Holanda, Espanya, Portugal i Mèxic.

Jardins de la Casa Alegre de Sagrera

A les 19.30 h visita guiada
Aforament limitat.
Inscripcions prèvies al Servei de Cultura (Font Vella, 28 • T. 93 783 27 11)

L’any 1911 existia un jardí que es va construir paral·lelament al moment en què l’arquitecte Melcior Vinyals feia les obres de reforma de la Casa Alegre de Sagrera, allà on hi havia les conegudes Hortes de Sant Fruitós. L’accés al jardí originari del 1911 des de la Casa Alegre de Sagrera es feia des de la porta lateral de la bonica tribuna vidriada de la casa, donant pas al gran pati de mosaic amb tessel·les de marbre. Aquest pati, del qual encara podem gaudir, té un petit sortidor escultòric al centre amb el motiu d’un nen jugant amb un ànec, motiu característic en fonts i altres ornaments modernistes. Anant cap al jardí pròpiament dit, una inscripció amb decoració floral amb la paraula SALVE dona la benvinguda davant la magnífica reixa de forja ornamentada amb garlandes de roses i figures vegetals. El traçat del jardí ve marcat per la forma irregular de la parcel·la, tal qual era com a horta, dividint-se en dues parts. Del conjunt destaca l’arbrat i els parterres de formes orgàniques. Coincidint amb el vèrtex superior del jardí, hi ha un conjunt arquitectònic, un dels elements principals que donen el caire romàntic al jardí, format per una exedra amb una balustrada i escalinates laterals ornamentades amb gerros de maçoneria i que en el seu moment hi rajava aigua. El jardí es completa amb un conjunt de parterres, un estany central i una interessant gruta cascada a la zona nord.

Activitats relacionades

Arcattia
Actual
Arcattia
Diàlegs
13.08.20 | 20:30 h
Cicle Sons del Temps
Antoni Madueño
Actual
Antoni Madueño
De metamorfosis i viatges
20.08.20 | 21:00 h
Cicle Sons del Temps
Qvinta Essençia
Actual
Qvinta Essençia
Marenzio, madrigals
27.08.20 | 20:30 h
Cicle Sons del Temps
Ensemble Recondita Armonia
Actual
Ensemble Recondita Armonia
Hoy sale el amor
04.09.20 | 19:00 h
Cicle Sons del Temps
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR