Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

ELS TROBADORSI LA TRADICIÓ DEL SCRIPTORIUM DE RIPOLL

Cants dels trobadors Jaufre Rudel, Bernart de Ventadorn, Raimon de Miraval, Marcabru, Guiraut Riquier, Giraut de Bornelh, Aimeric de Peguilhan… i d’Ovadiah; anònims dels manuscrits de Ripoll

Finalitzat
Dijous 13 de setembre | 20:30 h

TROUBADOURS ART ENSEMBLE i Antoni Madueño

Director: Gérard Zuchetto

Troubadours Art Ensemble dirigit per Gérard Zuchetto, ha realitzat actuacions arreu del món i les seves creacions han estat representades en els festivals internacionals més exigents i rellevants. En aquest programa, el cant de la soprano Sandra Hurtado-Ròs amb la col·laboració del cantant, músic i musicòleg Antoni Madueño es fa ressò de les més belles melodies composades a l’Europa de l’Edat Mitjana.

En els orígens de la poesia moderna els trobadors inventen durant els segles XII i XIII l’art líric de la canço d’amor i fonamenten les bases de la poesia moderna. Alhora els trobadors inventen l'art líric i revolucionen per sempre la cançó, en tots els seus aspectes, socials i culturals. Des del Limousin a Venècia o de Tolosa a Toledo, és a través de la llengua occitana que els trobadors esdevenen veritables transmissors de noves idees carregades de valors seculars i humanistes.

Església de Sant Pere. La Seu d’Ègara

Es tracta de l’edifici que, dins del complex conjunt episcopal egarenc,  estava destinat  al culte quotidià de la comunitat de fidels que des d’antic i fins als nostres dies ha viscut al seu entorn.  L’església de Sant Pere que avui veiem és un edifici romànic, del segle XII, en el qual s’han conservat alguns murs i elements de la construcció original del segle VI. L’accés a l’església es fa per una portada romànica disposada a la façana sud i envoltada per quatre arcs pràcticament sense decoració.  Aquesta façana està rematada en la part superior per una cornisa formada per mènsules amb rostres humans i, a sobre, relleus amb figuració animalística. A l’interior podem observar la nau amb volta de canó, i una nau transversal just abans de l’absis que forma la planta de creu llatina. Destaca el retaule petri policromat ubicat rere l’altar, únic al món per les seves singularitats.

Activitats relacionades