Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

La perla de las Antillas

Lied: cançó de saló cubana

Finalitzat
Dijous 11 d'octubre | 19:30 h

Indira Ferrer soprano
Manuel Ruiz piano

La perla de les Antilles és un recorregut panoràmic pel romanticisme en la canço cubana. Abasta des de la segona meitat del segle XIX fins a les tres primeres dècades del segle XX. El repertori seleccionat aquí el conformen exemples emblemàtics.

En aquest concert hi trobareu diferents gèneres de cançó: havaneres, guajires, boleros, clau i cançó criolla, lied crioll, romances de sarsuela. Peces que, en un principi, poden ser desconegudes però que, de manera màgica, esdevenen nostres, segurament perquè la seva influència ha calat dins de la nostra societat. Fixeu-vos sinó en l’etern enamorat de Cuba , el cèlebre Sebastian Iradier. La seva canc?ó “La Paloma” es la més tocada i traduïda a tot el món. L’ha cantat des de l’”Elvis” fins a Plácido Domingo. Aquest és sols un exemple de com l’exotisme de l’illa va ser reflectit en moltes de les seves partitures.

De fet, la Casa Alegre de Sagrera podria molt ben ser un espai similar als típics de la burgesia cubana, on les senyores i senyors més refinats de l’època s’engalanaven per anar a ballar, escoltar i gaudir de la música que estava de moda en aquell moment. Aquestes cançons normalment eren cantades per veus líriques líriques i acompanyada de piano o quartet de corda.

Cicle Terrassa Lírica

Activitats relacionades