Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

El lied alemany i la melodia francesa

Un passeig pel gran llegat escrit per a la veu i el piano

Finalitzat
Divendres 26 d'octubre | 19:30 h

Karim Farhan tenor
Laurence Verna piano

En la societat actual, gairebé governada per les comunicacions virtuals, amb aquest recital hem volgut apostar per un refugi d’emocions. Un refugi on el intercanvi real entre audiència i intèrprets aporti honestedat en el missatge i permeti un flux obert i vivencial entre la veu i el piano.

Compositors i autors, música i poesia arriben a la seva comunió més àlgida en temps del Romanticisme, amb autors com ara Schubert, Schumann o Beethoven pares de la cançó culta, que utilitzen els textos dels autors Heine, Schiller o Müller. Alhora el piano, instrument acompanyant, cobra en aquests temps la seva màxima importància en possibilitats sonores i textures.

De la cultura gala mostrem tambe? un ventall de referents de l’estil que s’ha anomenat “mélodie” o “chanson française”. Aquest estil, bevent al principi de les fonts del lied, va anar adquirint personalitat i trets propis. Escoltarem el maridatge sonor i textual entre els compositors Faure, Debussy, Poulenc, Chausson i Reynaldo Hahn en textos d’autors de renom com ara Grandmougin, Apollinaire, Andre Girod o Victor Hugo.

Presentant el lied alemany i la melodia francesa, queden paleses les emocions universals, les que sempre ens mantindran veritablement connectats a la vida.

Text: Karim Farhan

 Cicle Terrassa Lírica

Activitats relacionades