Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

Venice Sonatina

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Finalitzat
Diumenge 18 de novembre | 18:00 h

Quim Térmens concertino director

L’encant d’una ciutat com Venècia és un fet que ha captivat a generacions de persones durant centenars d’anys. Una ciutat plena d’art i racons que conviden a la imaginació constant.

En aquest programa l’OCT48 ha fet una petita selecció d’autors dins d’un llistat immens de possibilitats amb músiques i històries molt interessants; una selecció que ens convida a recrear l’imaginari venecià i la seva importància artística i cultural.

Obre el concert la música de dos autors barrocs que compartiren feina a l’Hospedale de La Pietà: la música sempre captivadora d’un dels grans violinistes i compositors del barroc com és A. Vivaldi, amb el seu Concerto Grosso op 3 núm 11 i J. A. Hasse, considerat en vida com a un dels compositors més importants d’òpera i amb un gran domini de la melodia. Escoltarem la Fugue et Grave en sol m. A continuació sentirem una obra de format musical plenament clàssic d’A. Salieri, músic que es formà a la ciutat de Venècia, amb la seva Simfonia Veneziana, juntament amb un enamorat de la ciutat i que acabà els seus dies en ella: R.Wagner i el seu “Idil·li a Siegfried”. Però no podem deixar passar la relació de la ciutat amb el món del cinema, i en aquest cas el nom per excel·lència és Nino Rota, de qui escoltarem el seu Concert per a Cordes. I per acabar una música dedicada a un dels grans arquitectes de la República de Venècia: Palladio, amb la música de K. Jenkins.

Cicle OCT 48

Activitats relacionades