Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

El poema de Nadal (extractes)

J. M. Sagarra (1894-1961)

Finalitzat
Diumenge 23 de desembre | 18:00 h

Amb música de Jordi Domènech, Aleix Puig i Jordi Cornudellas

Orquestra de Cambra Terrassa 48
Quim Térmens concertino, director
Marta Valero mezzo-soprano
Enric Arquimbau recitat

El gran poeta català Josep Maria de Segarra va escriure el Poema de Nadal l’any 1931 recitant-lo ell mateix en el Palau de la Música de Barcelona. El poema va quallar en l’imaginari col·lectiu d’una manera immediata i es convertí des de llavors en un dels relats poètics més arrelats en la nostra cultura.

El poeta, tot evocant els pessebres de la seva infantesa, enceta un viatge interior cap als records de quan era petit, i s’imagina ell mateix, tant des de fora, muntant o contemplant les figuretes del pessebre, com des de dintre, parlant amb elles i implicant-se personalment en l’itinerari des de l’Anunciata fins al Portal de Betlem, entès com un viatge existencial.

L’OCT48 ens presenta una adaptació lliure d’aquest poema, fent reflexió sobre aspectes encara actuals, combinant lectures escollides de cada un dels seus cant per part de l’actor Enric Arquimbau, fragments cantats amb la veu de Marta Valero, moments de reflexió amb els sons dels instruments de corda, i tota la música exposada ha estat encarregada a compositors de casa com són:

Jordi Domènech, Aleix Puig i Jordi Cornudellas.

Uns sons que reflexionen i ens obren la porta a deixar un futur millor.

 Cicle OCT 48

Activitats relacionades