Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

Rèquiem W.A. Mozart

OCT 48 Orquestra de Cambra Terrassa 48

Finalitzat
Diumenge 14 d'abril | 18:00 h

SOPRANO Mireia Tarragó
MEZZOSOPRANO Marta Cordomí
TENOR Jorge Juan Morata
BAIX German de la Riva
Coral Cantiga
DIRECTOR Josep Prats

 

El Rèquiem de Mozart, és una obra que ha esdevingut mítica. A la seva immensa qualitat artística s’hi han afegit les circumstàncies del seu misteriós origen i el seu dramàtic desenllaç.

A banda de guions cinematogràfics, efectivament Mozart mai va saber qui li encarregava la Missa de Difunts. Ara sabem que no fou ni Salieri ni altres rivals, sinó el comte Walsseg-Stuppach, amb la intenció de fer-la passar com a obra pròpia i dedicar-la a la mort de la seva difunta esposa... En qualsevol cas, l’obra es convertí en el cant del cigne del compositor, i quedà inacabada. La seva vídua, encarregà la finalització de l’obra no pas al seu deixeble preferit i gairebé part de la família, Süssmayr, sinó a un altre jove compositor vienès. Joseph Eybler instrumentà tota la Sequenz, però davant el full blanc del Lacrimosa no es veié en cor de seguir a l’alçada del mestre. Fou llavors quan l’assumí Süssmayr, versió que ha esdevingut com a tradicional.

El contingut final és una obra d’una gran intensitat i amb una càrrega emocional esglaiadora. Una obra que tramet el plany del darrer alè d’un dels grans genis de la història de la humanitat.

Activitats relacionades