Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

Les inestimables cròniques del gegant gargantua

OCT 48 Orquestra de Cambra Terrassa 48

19.05.19
Les inestimables cròniques del gegant gargantua
Les inestimables cròniques del gegant gargantua

Com deia deia Milan Kundera, Gargantua és una obra d’una riquesa inaudita; “Tot hi és: el versemblant i l’inversemblant, l’al·legoria, la sàtira, els gegants i els homes normals...” Escrita per François Rabelais el 1534, a Gargantua l’humor es barreja de manera magistral amb la sàtira social i política. I amb la música de Jean Françaix, escrita el 1971, es produeix un diàleg entre el segle XVI i l’actualitat, ja que encara que la novel·la fa referència al model de vida i de pensament renaixentista, hi ha molts aspectes que poden fer que aquesta obra ens segueixi interrogant, divertint i fins i tot incomodant.

L’obra descriu amb humor i excentricitat la vida del gegant Gargantua, i es mofa de la societat francesa del segle XVI. Una obra prohibida per la inquisició, en la qual hi podem trobar la paràbola de l’Abadia de Thelema, una crítica a les pràctiques docents de l’època i una crida a la lliure escolarització, amb un lema proper al fet anarquista: fes la teva voluntat.

PROGRAMA
Suite burlesque de don Quichote G. Ph. Telemann (1681-1767)
Les inestimables cròniques del gegant Gargantua J. Françaix (1912-1997)

Activitats relacionades

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR