Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

Antoni Madueño

De metamorfosis i viatges

Finalitzat
Dijous 20 d'agost | 21:00 h

Lloc: Esglèsia de Santa Maria de la Seu d'Ègara

RESERVA ANTICIPADA DE LOCALITATS

Enviant correu electrònic a l’adreça auditori.municipal@terrassa.cat indicant nom, cognoms, DNI i nombre de localitats a reservar.

Màxim 4 entrades per persona i concert.

Els cants jueus de Giovanni-Ovadiah, el prosèlit normand.

L‘any 1102, el monjo cristià Giovanni es converteix al judaisme amb el nom d‘Ovadiah. Commogut com molts d‘altres per les matances de jueus perpetrades pels croats a Terra Santa, marxa del seu Oppido Lucano natal, al sud d‘Itàlia, i emprèn un viatge per la Mediterrània que el durà a Àlep, Damasc, Bagdad i finalment a Egipte. A la genizah del Caire aparegueren, a començaments del segle XX, uns pergamins que conserven els únics cants medievals jueus amb notació musical de què tenim notícia, obra d‘Ovadiah, i una autobiografia que ens aporta dades sobre el seu autor i l‘extraordinari viatge i metamorfosi de la seva família i d‘ell mateix, víkings danesos establerts a Normandia, origen d‘una nissaga de conqueridors, que esdevindran ducs de Sicília. Aquests cants combinen la tradició musical jueva amb la notació gregoriana, i són una mostra poc coneguda d‘una música única.

L‘espectacle que us presentem recrea les músiques d‘aquests viatges, i incorpora la interpretació especialitzada dels cants amb elements escenogràfics i una projecció suggeridora de l‘artista visual Roc Llimargas, que il·lustra l‘esperit dels textos de les cançons.
Estrenat al cementiri dels Jueus conversos de Castelló d‘Empúries amb motiu de la Jornada Europea de la Cultura Jueva de 2016, De Metamorfosis i viatges ha estat presentat a la Universitat de Barcelona, Barcelona i en d’altres llocs tan emblemàtics com la sinagoga de Bratislava o Mauthausen.

Activitats relacionades