Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

“L'ANDALOUSIE AU COEUR” 

Comprar
11 €
Diumenge 16 de maig | 18:00 h
TMC

Recuperació del repertori de cançons en castellà de Pauline Viardot-García (1821-1910) amb motiu del II Centenari del seu naixement 

Natalia Labourdette soprano
Helena Ressurreiçao mezzosoprano
Francisco Soriano piano 

Pauline Viardot-García és un dels noms més reconeguts de la saga de músics d’origen sevillà iniciada pel seu pare, el tenor i compositor Manuel García i que inclou també a una altra compositora i alhora una de las cantants líriques mes importants de tots els temps: María Malibrán. 

La figura de Pauline Viardot-García és fascinant tant per la seva trajectòria com a compositora i també cèlebre cantant, com per la seva connexió artística i intel·lectual amb molts dels més importants noms de la cultura europea del segle XIX: Chopin, Liszt, G. Sand, Berlioz, Gounod, Turgenev... Pauline Viardot va ser, a més, una deles primeres persones que van introduir els ritmes populars espanyols en el París del segle XIX. Donant a conèixer boleros, havaneres, seguidillas i l’obra del seu pare al seu selecte cercle d’amics músics (Chopin, Gounod, Bizet, Liszt, Massenet, Saint-Saëns...) aquesta influència va inspirar multitud d’obres que anirien des de l’òpera Carmen de Bizet fins a les composicions de Maurice-Ravel i Debussy ja dins els primers anys del S. XX. 

Diumenge
16
mai
18:00 h
 
Des de
11 €