Terrasa Música Clàssica: programació 2019

Vols que t'informem regularment de la nostra programació?

×

SONS I COLORS DEL CARIB

PASSIÓ PER LA VIDA

Finalitzat
diumenge, 10 de juliol | 20:00 h

Auditori del Conservatori de Música Terrassa

Compartir

CONCERT de música coral caribenya
Proposta i direcció mestra Maria Guinand (Veneçuela)
Coral Cantiga - direcció Montserrat Meneses
Coral Sinera - direcció Isabel Mantecón

La música coral llatinoamericana compta amb un repertori extraordinari d’arranjaments i versions corals de ritmes i melodies que provenen de la música folklòrica i popular d’una banda, i d’una gran quantitat d’obres noves escrites sobre temes i elements populars de l’altra; en aquesta proposta, la Coral Cantiga vol presentar una antologia de cançons provinents del Carib.

En un primer bloc dedicat a la música i la poesia podrem escoltar obres de compositors com ara Antonio Lauro, d’Heitor Villalobos Electo Silva-entre d’altres-; amb textos de poetes com Albert Arvelo o Nicolás Guillén.

El segon bloc el dedicarem a alguns dels ritmes populars com cúmbiesjoropos o merengues.

Per tal d’aprofundir en la interpretació d’aquest repertori la Coral Cantiga ha convidat a una de les directores corals més reconegudes internacionalment tant per la seva tasca pedagògica com per la seva tasca com a directora: Maria Guinand.

SONS I COLORS DEL CARIB

La música coral a la regió del Carib i el Brasil té una riquesa extraordinària de ritmes i colors, que ha imprès el mestissatge de les cultures africanes, indígenes, espanyoles i portugueses. En les obres corals inspirades en poesies d'autors com Alberto Arvelo Torrealba o Orlando de Brito, hi apreciem la delicadesa del llenguatge i les metàfores de la vida; i en els arranjaments de la música popular hi trobem ritmes molt variats provinents d'una tradició molt rica de danses.
María Guinand
(Veneçuela)

MARIA GUINAND

Sovint és convidada com a directora i com a professora per a programes corals i classes magistrals de direcció coral a Estats Units, Canadà, Llatinoamèrica, Europa i Àsia, també per formar part de jurats internacionals. Ha dirigit el Cor de la Ràdio Belga, el Cor Mundial de Joves, els Gaechinger Kantorei, el Pro-coro Canadà, el Cor del Festivalesnsemble Stuttgart, el Cor de Cambra de Houston, el Cor Nacional de Joves del Japó, el Cor Nacional d’Espanya, el Cor de la RTVE, el Cor Simfònic de l’OSESP, entre molts altres. És editora de música coral llatinoamericana per a l’editorial Earthsongs (EUA) i CArus-Verlag (Alemanya). L’any 2016 va dirigir l’Honor Choir en la conferència de l’American Coral Directors Association a Pasadena, Califòrnia; el Cor Simfònic de l’Orquestra de l’Estado de Sao Paulo en el concert homenatge en el Centenari d’Alberto Ginastera, i impartirà classes magistrals a la Universitat de Graz, Àustria; a la Universitat de Corfú, Grècia, entre altres.

CORAL CANTIGA

La Coral Cantiga ha col·laborat sovint amb prestigioses orquestres (Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya, Hertfordshire Chamber Orchestra, English Chamber Orchestra, Bournemouth Sinfonietta, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, Orquestra Barroca Catalana…), ha realitzat nombrosos enregistraments per a ràdio i televisió i ha ofert concerts a les primeres sales i en importants festivals i temporades a Catalunya (Festival de Música de Barcelona, Serenates al Barri Gòtic, Festival Grec, Setmana de Música Religiosa, Festival de Música Antiga, Mostra Catalana de Música Contemporània, Temporada de la Fundació “la Caixa”, Euroconcert, Ibercàmera, Cor, Cobla i Dansa al Palau de la Música Catalana…) i en altres ciutats de l’Estat espanyol (Santander, Vitòria, Valladolid, Segòvia, Màlaga, Auditorio Nacional de Música de Madrid, Palau de la Música de València, Festival de Música Sacra de Cuenca, etc.). Cal remarcar també la seva participació en diferents festivals internacionals (Flandes, Loughborough, Autun i diversos festivals Europa Cantat).

Diumenge
10
jul
20:00 h
 
Des de
15 €
Finalitzat